Izvještaj o održanom seminaru
Utorak, 22.10.2013. godine u Tuzli, TC Dramar

 

IZVJEŠTAJ O ODRŽANOM SEMINARU
u utorak 22.10.2013. godine u Tuzli, TC Dramar

U utorak 22.10.2013. godine, sa početkom u 11h, u Tuzli, u TC Dramar centar, održan je seminar za predstavnike udruženja građana osoba sa invaliditetom, a na temu:

"Kako prepoznati diskriminaciju i kako se od nje zaštititi".

Seminar je održan kao jedna od planiranih aktivnosti u okviru projekta AD program - komponenta IV: "Praćenje diskriminacije u BiH - 2013. godina" finansiranog od strane Fonda otvoreno društvo Sarajevo. Seminar je organizovan u okviru projektnih zadataka Udruženja Forum građana Tuzle.

Predavači na seminaru su bili:
- Vesna Vukmanić, Inicijativa i civilna akcija / ICVA, Sarajevo
- Fedra Idžaković, Prava za sve, Sarajevo

Učešće u seminaru uzeli su predstavnici udruženja građana osoba sa invaliditetom sa područja cjelokupne sjeveroistočne regije (Doboj, Brčko distrikt, Bijeljina, Srebrenica kao i predstavnici udruženja sa Tuzlanskog kantona).

Učesnici seminara su nakon uvodnih izlaganja vrlo rado iznosili i svoja iskustva i slučajeve diskriminacije sa kojima se oni ili članovi njihovih porodica svakodnevno susreću, kako u ostvarivanju svojih osnovnih prava tako i u svom svakodnevnom životu, istovremeno iskazujući i svoje zadovoljstvo iniciranjem ovakve jedne tematske edukacije upravo za predstavnike ovih udruženja, kao i cjelokupnom organizacijom ovog seminara.

Mira Mišić Jugović
Forum građana Tuzle
 
english
 
Forum
 
 
- Jingl za projekat No1 - mp3 750 kb
- Jingl za projekat No2 - mp3 750 kb
- Jingl za projekat No3 - mp3 750 kb
 
 
 
Forum građana Tuzle - Hadži Bakirbega Tuzlića br.1, 75000 Tuzla; tel/fax +387 35 258 075, 258 076, 258 079; e-mail: forum_tz@bih.net.ba
 
Početna    O nama    Projekti    Publikacije   Izvještaji    Arhiva    Kontakti